Універсальний дизайн - це дизайн предметів, середовища,програм та послуг, покликаний зробити їх максимально можливою мірою придатними для використання для всіх людей без необхідності адаптації чи спеціального дизайну. Універсальний дизайн не виключає допоміжних пристроїв для конкретних груп людей з інвалідністю, де це необхідно.

Європейський підхід до зайнятості людей з інвалідністю в Україні

В рамках Спільної Програми агенцій ООН, Міністерства соціальної політики та Національної асоціації інвалідів України «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» відбулася презентація європейського досвіду підтримки зайнятості і працевлаштування людей з інвалідністю, а також обговорення можливості впровадження подібних послуг в Україні.

29 січня 2015 року більше 70 представників влади, бізнесу та громадськості ознайомилися з презентацією міжнародного фахівця з питань праці  Френка Кевани (Frank Kavanagh) та взяли участь у фокус-групі для розробки української моделі надання послуги супроводу на робочому місці.

«Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права людей з інвалідністю у 2009 році. Згідно статті 27 Конвенції, держави-учасниці визнають право осіб з інвалідністю на працю нарівні з іншими в умовах відкритого, інклюзивного та доступного для осіб з інвалідністю ринку праці. Підтримка на робочому місці є одним із ефективних інструментів реалізації права людей з інвалідністю на працю. У цьому контексті важливо вивчити та проаналізувати міжнародний досвід та визначити дієві механізми впровадження нових підходів в Україні. Саме тому ми зібрали сьогодні представників урядових, комерційних та громадських інституцій для адаптації європейських підходів та створення української моделі надання послуги супроводу на робочому місці», – зазначила Крістіна Баграмян, менеджер спільної програми. 

Під час зустрічі міжнародний фахівець з розробки політики на ринку праці, державних служб зайнятості, професійної орієнтації та професійної освіти Френк Кевана презентував результати аналізу досвіду впровадження послуги супроводу на робочому місці та підтримки зайнятості  людей з інвалідністю у семи країнах Європи – Польщі, Швеції, Данії, Австрії, Норвегії, Чехії та Ірландії.

Як зазначив експерт, є декілька  факторів, які сприяють розвитку підтримки зайнятості та послуги супроводу людей з інвалідністю. По-перше, це втілення продуманої Національної стратегії зайнятості людей з інвалідністю. По-друге, це модернізація Державної служби зайнятості (ДСЗ) у питаннях обслуговування та підтримки людей з інвалідністю. «Більшість державних служб зайнятості у країнах з розвинутою системою реабілітації обирають один із двох можливих механізмів – функціонування спеціального підрозділу в структурі ДСЗ, що надає послуги безпосередньо особам з інвалідністю (Данія, Франція, Італія, Мальта, Швеція), або систему, згідно якої висококваліфіковані консультанти спрямовують шукачів роботи з інвалідністю до громадських організацій, які спеціалізуються на конкретному виду виді супроводу в залежності від інвалідності (Фінляндія, Німеччина, Ірландія, Нідерланди, Великобританія). Отже, для забезпечення належних послуг для людей з інвалідністю ключовим є наявність добре розвиненого громадського сектора, що фокусується на проблемах інвалідності», – зазначив експерт.  

Коментуючи систему квотування, пан Кевана зазначив, що у багатьох країнах система квот для мотивації роботодавців наймати людей з інвалідністю не працює. «Трохи краще працює широке інформування населення про субсидії та підтримку роботодавців, які наймають людей з інвалідністю, однак найбільш ефективним інструментом є налагоджена система підтримки та супроводу людей з інвалідністю через державні служби зайнятості або через консультантів з супроводу», – зазначив фахівець.

Що стосується фінансування даних програм, то, за даними експерта, «у більшості країн фінансування відбувається з державного бюджету, а в ЄС передбачено фінансування таких програм для країн, які знаходяться на етапі підготовки до вступу в ЄС».

В Україні проживає 2,8 млн. громадян з інвалідністю, у тому числі пенсійного віку (за даними Мінсоцполітики від 01.10.2014). Серед 1,4 млн. осіб з інвалідністю працездатного віку (жінки – від 18 до 55 років, чоловіки – від 18 до 60 років) 530,7 тис. осіб є офіційно працевлаштованими, що становить 37%. При цьому із загальної кількості працюючих  осіб з інвалідністю 70,9% працевлаштованих  мають 3 групу, 26,2% – 2 групу та 2,9% – 1 групу.

«За розрахунками  громадських організацій в Україні понад 300 тисяч осіб з інвалідністю, які мають різні функціональні порушення та потребують підтримки  та супроводу на робочому місці. З огляду на міжнародний досвід нашій державі необхідно переглянути нормативно-правову базу; запровадити додаткові підходи в політиці зайнятості та працевлаштуванні осіб з інвалідністю; забезпечити  співпрацю органів влади, громадських організацій та роботодавців; розробити та впровадити фінансові механізми з підтримки зайнятості та стимулювання роботодавців до найму працівників з інвалідністю на відкритому ринку праці», – зазначила Вікторія Назаренко, генеральний секретар ВГО «Національна Асамблея інвалідів України», експерт з питань зайнятості людей з інвалідністю.

«Агенції ООН вже не перший рік впроваджують програми, націлені на сприяння зайнятості людей з інвалідністю, і цей напрямок буде продовжено з огляду на актуальністю цієї проблеми. Серед запланованих кроків -  розробка стандарту підтримки на робочому місці та супроводу. Маємо надію, що після його впровадження збільшиться кількість працевлаштованих людей з інвалідністю в Україні, які зможуть не тільки знайти роботу, а й утримати її», – підкреслила Крістіна Баграмян.

Розроблена модель впровадження в Україні послуги супроводу на робочому місці буде представлена на міжнародній конференції «Універсальний Дизайн як запорука розвитку інклюзивного суспільства», яка відбудеться 13 лютого 2015 року у м. Києві. Дізнатися більше про конференцію та подати заяву на участь можна веб-сайті

****

Спільна Програма «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» впроваджується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН), Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Міжнародною організацією праці (МОП) у партнерстві з Міністерством соціальної політики України та Національною асамблеєю інвалідів України.

Мета Спільної Програми – сприяння застосуванню стандартів доступності та Універсального Дизайну як таких, що забезпечать залучення і участь людей з інвалідністю, допомога у подоланні існуючих бар’єрів, які заважають доступу до послуг і об’єктів, призначених для широкої громадськості, або обмежують його.

Підтримка Програмі надана Партнерством ООН з питань реалізації прав людей з інвалідністю, Програмою розвитку ООН та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Завантажити цю публікацію
в форматі Word

  • Як зробити свій дім гостинним? +

    Ви можете зробити свій дім гостинним для всіх. Для цього підтримайте міжнародний рух «Visit Ability», що виступає запростір, доступний для Детальніше...
  • Як зробити місто доступним? +

    Згідно зі статтею 9 Конвенції ООН про права людей з інвалідністю, в Українімає бути забезпечена доступність (архітектурна, транспортна, інформаційна) та Детальніше...
  • Як зробити заклад доступним? +

    Усі люди незалежно від особливостей, сімейного статусу тощо можуть бути Вашими клієнтами, якщо Ви подбали про створення належних умов. Подумайте, Детальніше...
  • 1

Лого UN Partnership to Promote the Rights of Persons With Disabilities

Лого UNDP

Лого UNICEF

Лого ILO

Тризуб

Лого Національної Асамблеї людей з інвалідністю України

Лого Всесвітньої організації охорони здоров'я - Європейське регіональтне бюро